vrijdag 6 februari 2009

Scheld'apen on the move?!

Kameraden van het pand,

Hier wat tekst en uitleg over de toekomst van Scheld'apen en de komst van het voetbalstadion op onze huidige locatie:
Het college van de stad Antwerpen heeft vandaag (06/02/09) beslist dat zowel het stedelijk magazijn op de Ankerrui als Fort 8 in Hoboken vrijgemaakt worden voor de voortzetting van de werking van Scheld'apen. Dit betekent dat als het voetbalstadion op Petroleum Zuid komt (wat intussen meer dan waarschijnlijk is), Scheld'apen kan verhuizen naar deze twee sites. Zowel het fort als het magazijn zijn fantastische locaties met ongelofelijk veel mogelijkheden en neen het zal nooit meer hetzelfde zijn, maar waauw er kan vanalles anders en nog veel meer. Scheld'apen zal op deze nieuwe locaties hard verder bouwen aan de eigenzinnige jeugdcultuurtempel waarvan we tien jaar geleden de eerste steen gooiden op D'Herbouvillekaai. We nodigen al onze medewerkers, bezoekers, artiesten, zusterorganisaties, vrienden, fans, honden en kinderen uit om mee na te denken over wat er op deze locaties allemaal mogelijk is.
We nodigen jou uit om je gedacht te zeggen over wat er allemaal gebeurt, over wat er moet gebeuren en wat vooral niet, over wat we nog missen in Antwerpen en over wat we zullen missen als Scheld'apen verhuisd is.
Er is geen haast bij, ruw geschat blijven we nog twee jaar waar we nu zitten, maar je kan vanaf vandaag met je gedachten terecht op deze blog.
Hier vind je ook meer info over al wat met dat verdomde stadion te maken heeft.

Gegroet, bedankt, tot snel!

De Scheld'apen

5 opmerkingen:

  1. Net een artikel over gevonden, ik hoop dat de link werkt.
    http://www.gva.be/nieuws/Antwerpen/default.asp?art={08F6FA8F-9C78-421A-A0ED-75A069EB5E0D}

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier nog een stuk uit de standaard:
    http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=6B267JM9

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fort 8: wauw (die luchtfoto)!
    Ankerrui: ook wauw (die bereikbaarheid)!

    Moeilijke keuze dunkt mij, maar ik zou toch voor de pragmatische keuze gaan en het anker neerlaten op de gelijknamige rui.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zou in district Antwerpen voortbouwen op jullie huidige werking en in Hoboken o.a. een info- en axiecentrum tegen racisme proberen uit te bouwen. In Hoboken is er racisme genoeg om te bestrijden, kijk maar naar de voorbije verkiezingsresultaten. Maar ik heb ook gehoord dat die plek in Hoboken moeilijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Dus daar kunnen jullie nu al iets aan proberen te doen, bijvoorbeeld door een gratis fietsuitleningspunt te eisen aan een halte van tram 2. De drank en zo moet daar ook goedkoper zijn op jullie plekje in Hoboken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. AAN RAFA: jou reactie lijkt me eerder iets voor de frut; maw de gazet van antwerpen. Informeer jezelf eens eerst, je hebt tenslotte internet.

    BeantwoordenVerwijderen